Early Eichler Expansion

The intention of this addition / remodel was to create an open, light-filled, large great room space from a 3/1 house into a 3/2 and by adding a bathroom to create a master suite where before this family of four was crowded into a small living room. The design solution was to borrow the language of the later Eichler homes and make this prototype more “Eichler” than it was. Klopf Architecture added floor-to-ceiling glass, aligned beams from room to room for better flow and opened up the space to the rear yard / pool area.

Klopf Architecture Project Team: John Klopf, AIA, Geoff Campen, and Mason St. Peter

Contractor: Flegels Construction

Photography ©2012 Mariko Reed

Location: Palo Alto, CA

Year completed: 2011

 

SHARE
Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn